BUNDT CAKE DE BUTTERMILK



No puc estar molt de temps amb una cosa comprada i no estrenar-la. És superior a mi. Aquesta setmana vaig anar a Lidl, on feien unes ofertes d'uns motlles per pastissos. Molt monos, de color rosa o lila, podies triar. I clar, vaig triar el rosa :) . Això va ser dimarts... i avui, dissabte, ja no podia més... i l'he estrenat!

He cercat diferents receptes: d'unes em faltaven ingredients i algunes altres no me feien massa ganes. He triat el bundt cake de buttermilk del blog el rincón de Bea, encara que he canviat un poc la part del buttermilk, i l'he fet a la meva manera. 

El Bundt cake s'anomena així pel tipus de motlle que s'utilitza, que no és més que un motlle amb un forat al mig, cosa que fa que la calor del forn es reparteixi millor. La marca més coneguda d'aquests motlles és la Nordic Ware, i és vera que són preciosos, amb uns dissenys fantàstics... però ara mateix per la meva butxaca són un poc massa cars.

Total! Que he fet la prova amb aquest, que m'ha sortit bastant baratet, ja que com diuen... "els experiments amb gasosa"!

Ingredients pel Bundt Cake de buttermilk:

- 250 grams de mantega a temperatura ambient
- 300 grams de sucre
- 4 ous de mida L
- 420 grams de farina normal
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 culleradeta de bicarbonat
- 1/2 culleradeta de sal
- 280 grams de buttermilk*
- 1 culleradeta de vainilla

Anem per feina!

Amb una batedora de varetes mesclam bé la mantega amb el sucre fins que estigui tot ben mesclat. Un a un anam afegint els ous tenint en compte de que quedin ben integrats amb la mescla anterior.

A part, mesclam la farina, la llevadura, el bicarbonat i la sal. Anam afegint aquests sòlids a la mescla d'ous, mantega i sucre a poc a poc, alternant-los amb el buttermilk: unes cullerades de farina i un poc de buttermilk, i així fins que s'acabin les dues coses.

Els motlles que són tan complicats són mals d'enfarinar perquè no s'enganxi el pastís, per això he fet servir un spray desenmotllant. La veritat és que ha funcionat molt bé!

Per omplir el motlle, he vist en uns quants blogs que és millor anar vessant la pasta només des d'un costat, i ella tota soleta es va col·locant. D'aquesta manera no queden bombolletes d'aire entre la pasta i el metall. Idò és el que he fet, i ha anat molt bé!

L'he posat al forn a 180º uns 50-55 minuts, però s'ha de vigilar, i treure'l quan en punxar-lo amb un escuradents ja no surt brut.


Es pot menjar tal qual, o banyar-lo en diferents cremes o salses. Aquesta vegada jo he aprofitat una salsa de gerds que ja tenia feta, la raspberry curd, que és... mmmm... no tenc paraules... Encara que segur que és igual de bo amb xocolata, ja que té un regust molt bo de vainilla.


Esper que vos agradi. Salut!!!

(*) el buttermilk l'he fet afegint una cullerada generosa de vinagre a 280 grams de llet. S'ha de deixar reposar una estona i ens quedarà la llet com a tallada, amb mal aspecte, però don't worry! és exactament com ens ha de quedar.


2 comentaris:

  1. Joana Maria ets total, en sembla bona idea compartir les teves experiències i donar idees a tothom que passi tant de gust com tu, amb la rebosteria! Serà un bloc molt bufó! Endavant, val la pena posar un poc de dolçor a la vida!!

    ResponElimina

M'encanta veure comentaris, així que endavant!