PASTÍS MARBREJAT


Ja ha arribat el fred! Li ha costat una mica enguany... de fet, fins fa una setmana i mitja encara hi havia estones que encara quasi es podia anar en màniga curta. I per la rebosteria... no és massa bo el fred. M'explico, resulta que quan fa fred, la mantega és molt mala de treballar perquè en un no res s'endureix.























Per aquest pastís està format per dos colors de pasta, aquesta és la seva gràcia, i quan es mescla bé queden uns dibuixos molt curiosos. Però com que amb el fred la mantega , i evidentment la pasta, endureix molt ràpid, i els dibuixos que es poden formar no queden igual de bé. Però vaja, són les coses de la química dels aliments.

Què necessitareu?

Ingredients:
- 225 gr de mantega
- 225 gr de sucre
- 4 ous
- 1/2 cullereta de sucre vainillat
- 275 gr de farina amb llevat incorporat 
- 2 culleretes de llevat en pols
- 2 cullerades de llet
- 3 culleretes de cacau en pols
- 2 cullerades d'aigua calenta

Pas a pas:
1- En un bol, mescla el cacau amb l'aigua calenta fins a fer una pasta sense grumolls. Reserva-ho.

2- Mescla la mantega amb el sucre amb unes varetes elèctriques, et resultarà molt més senzill. Quan ja hagi format una mescla homogènia afegeix els ous i el sucre vainillat.

3- Mescla la farina amb el llevat en pols i afegeix-ho a la mescla de la mantega. Veuràs que torna molt espessa, és el moment d'afegir la llet.

4- Ha arribat el moment de separar la pasta en dues meitats. Deixa una de les meitats tal i com està. A l'altra li has d'afegir el cacau del pas número 1.

5- Una vegada tenguis les dues pastes preparades és el moment de posar-les en el motlle. En el meu cas, tenia unes capsetes moníssimes* ja preparades per posar dins el forn i que no s'enganxen. Si no les tengués faria com sempre: posaria mantega i farina en un motlle.


6- Posa una de les dues mescles a la base del motlle i col·loca-la bé amb una espàtula o cullera. Després posa-hi l'altra sense tocar massa la de baix. La qüestió és que no es mesclin fins el següent pas, si no l'efecte no quedaria bé.


7- Un cop estiguin totes dues ben posades, ve el moment de fer l'efecte marbrejat. Per això agafa algun utensili (cullera, forqueta, espàtula...) i fes moviments de dalt a baix fent ziga zaga, sense mesclar excessivament.

Forn a 170º, uns 50 minuts.


I ja el teniu! Podeu presenta-lo amb una salsa de xocolata o simplement amb sucre en pols, com he fet en aquesta ocasió. 

 






























Esper que vos vengui de gust!!!


(*) Les capsetes moníssimes són petites, per tant he tengut suficient com per omplir-les totes dues.

2 comentaris:

  1. Molt bo Joana!! Segur que és tot un èxit!
    Per cert, on compres aquestes capsetes ta mones?
    Tonina

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Tonina!
      Moltes gràcies!
      Idò aquestes les vaig comprar a Ikea. Crec que eren de la línia que han tret de Nadal.

      Elimina

M'encanta veure comentaris, així que endavant!