COCA DE PRINCESA



Aquesta és de les vegades en que estic moooolt enfadada amb el forn. Però molt! En aquesta recepta tot anava bé, fins que he arribat a la darrera enfornada. Allà tot ha estat un desastre. En fi, de tot se n'aprèn. En realitat no tota la culpa és dels forn, en gran part és meva.



Feia temps que volia fer una coca d'aquest tipus, i crec que he triat mala recepta per fer-la. Hagués anat molt millor amb una recepta d'una coca més consistent, tipus pastís marbrejat, però com que no la volia fer de xocolata, he triat la pasta del pastís Victòria. Aquesta ha estat la primera errada. Per què? Doncs perquè tenia la intenció de que l'interior de la coca fos de color rosa, i amb la pasta de la Victòria es pots tenyir-la fàcilment ja que és molt blanquinosa.. Però clar, tampoc volia passar-me amb el tenyit, i aquí ve la segona errada. L'hauria d'haver tenyit més!!! Que per què? Doncs perquè com s'ha d'enfornar dues vegades, el tint perd força i va perdent el color. Aix... Ja ho diuen, que dels encerts no s'aprèn res, però dels errors... I tercera errada, quan poses coca congelada dins el forn no pots posar el forn a la temperatura habitual!



En fi, vos ensenyo què he fet jo per a que si ho voleu fer podeu saber com NO fer les coses.

Ingredients per a la coca rosa:

- 200 gr de farina amb llevat incorporat
- 200 gr de sucre
- 200 gr de mantega
- 1 cullereta de llevat en pols
- 4 ous de talla M
- un raig de llet
- 1 i 1/2 cullereta d'emulsió de princesa
- colorant rosa en pasta (al gust)

Ingredients per a la coca normal:

- 200 gr de farina amb llevat incorporat
- 200 gr de sucre
- 200 gr de mantega
- 1 cullereta de llevat en pols
- 4 ous de talla M
- un raig de llet




Passos a fer:

1- Primer de tot haurem de fer la coca rosa. Per això mesclarem la mantega a temperatura ambient amb el sucre, i quan estigui tot ben integrat hi heu de mesclar els ous un a un. Mesclau la farina amb el llevat en pols i anau afegint-ho a poc a poc a la mescla anterior. Quan estigui tot afegiu la llet. La darrera passa és afegir l'emulsió de princesa i el colorant en pasta*.

2- Posau aquesta pasta sobre la placa del forn a la que haureu posat un paper de forn (com si féssiu un braç de gitano) o en un motlle molt ample. Forn a 170º uns 18-20 minuts.

3- Quan la coca estigui ben freda, heu de retirar un poc la part de sobre que està més cuita i heu de tallar formes amb un tallador de galletes.



4- Posau totes les formes tallades una darrera de l'altre dins un motlle llarg i deixau-ho dins el congelador mentre preparau la segona pasta.



5- Preparau la pasta normal com l'anterior, però aquesta vegada sense posar-hi emulsions ni colorant.

6- Treieu el motlle del congelador i posau aquesta darrera pasta envoltant de les formes que hem congelat.

7. Posau-ho dins el forn a 150º (sense turbo!!! aquí també vaig fer una gran ficada de pota!!!) i anau vigilant, ja que l'interior de la coca està congelat i farà que el seu voltant sigui més mal de coure. Estarà més de 20 minuts segur.

Es pot servir tal qual o preparar una ganaché de xocolata (posau a bullir 150 ml de nata i vessau-la sobre 150 gr de xocolata fins que tot estigui ben integrat) i banyau la coca amb ell.



Promet tornar-ho a intentar... i la pròxima vegada me sortirà moooolt millor!!!



* Si posau colorant líquid no vos funcionarà perquè no tenyeix de manera tan intensa. Encara que li hagi posat en pasta, n'he posat poc, per tant, a la segona fornada s'ha dissimulat molt el color, i per les fotos he fet una mica de trampa (sí, no ho hauria d'haver fet, però...) i he repassat els corets de princesa amb colorant en pasta dissolt en alcohol alimentari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!