GALLETES DE MANTEGA (LES MILLORS DEL MÓN!)



Avui és un dia negre dins la meva cuina. La meva pistola de fer galletes ja no funcionarà mai més... Quins desastre!

Ho tenia tot: la pasta de les galletes acabada de fer, el forn a punt, les plaques preparades... i va i es romp la pistola! I ara què faig! Aquesta recepta (que per cert és la millor del món!) és aposta per fer amb pistola...



Idò res, les hauré de fer d'una altra manera, no? Això he fet. Però no lleva que sigui un desastre el tema de la pistola rompuda. Per a què vegeu com és la pistola que vos dic, vos deix aquí un enllaç per a què vegeu quina cosa més fantàstica és.



El cas és que amb aquesta pistola sempre he fet aquestes galletes, i sempre, sempre, sempre surten bé. No és fàcil que una recepta sempre surti bé. I no som jo només qui ho diu, totes les persones que l'han provada ho poden confirmar. I banyades en xocolata ja... buf! La perdició!

Per començar vos diré que la recepta no és meva, sinó de na Cristina Lorenzo, del blog Kanela y limon, crec que alguna vegada vos n'he parlat. I com diu ella, és la recepta definitiva de les galletes de mantega per fer amb pistola, i ho torn a repetir, SEMPRE SURTEN! Aquesta sí que l'heu d'intentar.

Anem per els ingredients:

- 340 gr de mantega
- 240 gr de sucre
- 2 cullerades de llet
- 1 cullerada de vainilla líquida
- 1 ou
- 1 cullereta de llevat en pols
- 525 gr de farina




Com ho heu de fer:

1- Primer de tot, heu de procurar tenir tots els ingredients a temperatura ambient. És un dels principals secret de la recepta.

2- Mesclau la mantega i el sucre. Millor amb una batedora de varetes, però si no ho podeu fer a mà.

3- Afegiu la llet i la vainilla i mesclau fins que estigui tot ben integrat. Quan això estigui fet podeu afegir l'ou.

4- En tenir tots els ingredients anteriors ben mesclats ja podeu anar afegint la farina i el llevat en pols a poc a poc. Quan estigui tot ben integrat trobareu que la pasta no s'enganxa massa, es pot treballar amb les mans, però seria un poc complicat fer-ho amb aprimadora crec jo, per això aquesta recepta és ideal per fer amb pistola.

5- Si teniu la sort de tenir pistola, posau la boquilla que vos faci més ganes i ompliu-la. Posau la pistola ben enganxada a la placa del forn i apretau el disparador. Un cop fet això separau la pistola de la placa. La forma de la galleta haurà quedat sobre la placa.

6- Si no teniu la sort (com jo) de tenir pistola per galletes podeu fer-ho d'aquesta altra manera (que no afecta al gust, però sí un poc a l'estètica): feis bolletes de pasta amb les mans i aplanau-les sobre la placa.



Forn a 170º amb foc a dalt i a baix, fins que els costats de les galletes comencin a estar una mica daurats, però no molt. Pot estar uns 10 minuts, depenent del forn.



Et voilà! Unes galletes boníssimes!!! Esper que vos venguin de gust!

PD: Si voleu posar xocolata a les vostres galletes només l'heu de fondre al bany maria o en el microones. Després les hi heu de mullar a dins i deixar-les assecar sobre un paper de forn. Si les feis a l'estiu serà millor que per assecar-les les poseu dins la gelera.



PD2: Aquestes galletes no admeten més greix, és a dir, heu de fer les galletes directament sobre la placa del forn sense posar-hi gens de mantega, ni paper de forn. Sí que hi podeu posar, com he fet jo, una planxa de silicona que va molt bé, no s'enganxen i no embrutareu la placa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!