PÚDING D'ESTIU


S'acosta l'estiu. La calor. Les vacances... Es sent a l'ambient que queda poc del curs escolar, i tots ho començam a notar. Aquesta setmana ha estat especialment moguda al meu institut.


Als meus alumnes (enguany me toca ser tutora) me'ls estim molt... però hi ha dies... I aquesta setmana hi ha hagut uns quants d'aquests "dies". Me podeu creure, he acabat la setmana especialment esgotada. 


I a més... aquesta setmana ha estat Sant Jordi!!! És una de les festes que més m'agraden. De petita desitjava que arribés aquest dia perquè podia anar a comprar algun llibre. A ca nostra no és que faltin llibres, més aviat al contrari. Però aquest dia surten totes les llibreries al carrer i és una explosió de cultura que m'encanta. Fa anys a Barcelona, amb unes quantes de les meves companyes del MNAC vàrem anar a vendre llibres a les Rambles de Barcelona i va ser, per jo, una experiència inoblidable.


I ja queda poc pel maig... i en un no res arribam al juny, i ja ens fa ganes tastar coses més fresquetes. La recepta que teniu avui, a més de vistosa, és molt bona, fàcil de fer i... no massa barata. Però sempre es poden trobar maneres de que surti un poc més econòmica. Les fruites del bosc no són precisament barates, però si les comprau congelades surten millor de preu. Això sí, les que compreu per decorar haurien de ser fresques.

Anem amb la recepta (extreta del col·leccionable Pastelería Creativa).

Per a 4 púdings:

- 75 gr de sucre
- 1-2 cullerades d'aigua
- 550 gr de fruites del bosc*
- 12 llesques de pa de motlle sense crosta

Pas a pas:

1- Posau al foc el sucre i l'aigua i posau el foc fort fins que bulli.

2- Un cop agafi el bull, baixau el foc i posau les fruites del bosc (excepte les maduixes). Coeu-les fins que comencin a deixar anar el seu propi suc. Després d'uns 2-3 minuts ja ho podeu treure del foc.

3- Posau-ho tot (incloses les maduixes) dins un colador amb un bol a baix, per recollir tot el suc.

4- Tallau el pa de motlle per adaptar-lo a la base dels recipients on ho volgueu posar.


5- Tallau també unes tires de pa per folrar les parets del motlle.


6- Pintau bé el pa de motlle amb el suc que haureu recollit de les fruites del bosc, i farciu amb les fruites cada un dels motlles.


7- Tapau cada un dels motlles amb pa i pintau bé amb el que resti del suc per a què tot quedi ben amarat. També heu de pitjar bé amb la part plana de la cullera per deixar-ho tot ben comprimit.


8- Heu de deixar això en repòs a la gelera durant unes 6 hores. És molt millor fer-ho d'un dia per un altre. A l'hora de servir, decorau amb fruites del bosc fresques


Ja només vos queda gaudir d'aquestes postres fresquetes i ben fàcils! 

Salut! I bon profit!


PD: Si serviu aquestes postres amb una bolla de gelat de nata o de vainilla amb el púding, mai més en voldreu d'altre!!!
PD2: Per suposat, podeu afegir més quantitat als ingredients. Jo n'he fet per 7 persones, i he adaptat les quantitats.
PD3: Pels celíacs, posau pa de motlle sense gluten, i llestos! Per aquestes postres no teniu excusa.
PD4: Pels diabètics, no tenc ni idea de si només canviant el sucre per un apte per diabètics en podeu menjar. Ho haurieu de demanar.

2 comentaris:

M'encanta veure comentaris, així que endavant!