CUPCAKES I MINICUPCAKES DE COCO I LLIMA


Tota aquesta història dels cupcakes ve ja d'enrera. Però no va ser fins que es va emetre "Sex and the city" que per aquí vàrem començar a veure aquests petits pastissets. En aquesta escena que us pos aquí surten dues de les protagonistes menjant un cupcake davant la famosa Magnolia's Bakery.


I de pastisseries famoses pels seus pastissos, i també pels cupcakes n'hi ha unes quantes. Una d'elles seria aquesta que us he dit abans, la famosa Magnolia's Bakery de Nova York. Altres, de les més conegudes, són de Londres: la Primrose Bakery, la Hummingbird Bakery (que també és un tipus de cupcake, que a mi no m'agrada massa) i el Lola's Cupcakes.


I precisament d'aquesta darrera pastisseria és d'on he tret la base d'aquesta recepta. Segons el llibre, escrit per Victoria Jossel i Romy Lewis, aquest cupcake el varen crear al Lola's pel dia de la mare, perquè segons elles, a totes les mares els agrada el coco i la llima. Jo tenc les meves reserves sobre aquesta afirmació, però vaja, elles sabran. 


La qüestió és que he canviat unes quantes coses de la recepta, i esper que així us agradi.


Ingredients:

Pels cupcakes:
- 70 gr de farina
- 1 culleradeta de llevat en pols
- 1 pessic de sal
- 70 gr d'ametlla en pols (o farina d'ametlla)
- 160 gr d'oli d'oliva suau
- 200 gr de sucre
- la pell i el suc d'una llima
- 150 gr de coco ratllat

Per la crema:
- 200 ml de nata
- 250 gr de mascarpone
- 200 gr de sucre en pols 
- la pell ratllada i el suc d'una llima
- unes gotes d'aroma de llima (*)

Pas a pas:

1- Mesclau la farina de blat, la d'ametlla, la sal i el llevat en pols en un bol.

2- A la batedora de varetes posau-hi l'oli i el sucre. Ha de quedar tot ben mesclat.

3- Quan estiguin el sucre i l'oli ben mesclats, afegiu la mescla de farines. Bateu fins que estigui tot ben integrat. En aquest moment, afegiu els ous un a un.

4- Quan els ous estiguin ben integrats a la mescla acabau d'afegir tots els altres ingredients: el suc i la pell de la llima i el coco ratllat.

5- Posau la pasta dins les càpsules, sense passar-vos dels 3/4 de la capacitat.

Forn a 170º, uns 20-25 minuts, o fins que en punxar amb un escuradents surti ben net.


Per la crema de llima:

1- Per una banda bateu el mascarpone, la pell de llima i el sucre fins que estiguin ben integrats. Afegiu el suc de la llima, i les gotes d'aroma de llima si en teniu.

2- Par l'altra, pujau la nata.  Quan tengueu les dues coses preparades, ajuntau-les i mesclau-les amb espàtula i amb moviments suaus.

Posau la crema en una màniga pastissera amb una boquilla rodona i decorau els cupcakes. Si voleu, posau per sobre un poc de coco ratllat i pell de llima ratllada.

Molts d'anys mamis!!!


PD: Degut a que no només duen farina, si no que duen altres sòlids més pesats, els cupcakes no pugen excessivament, però  queden molt esponjosos. Per tant, si vos passat una mica en omplir les càpsules, aquesta vegada no tendreu problema, no vessaran.
PD2: Perdó per unes fotos tan tosques, però aquesta setmana tenc una bona contractura a l'esquena i no tenia moltes ganes de fer moltes històries per les fotos. 
(*) Opcional.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!