ETIQUETES PER A POTS DE CONFITURA CASOLANA


Ja que aquests dies passats hem fet confitura és millor etiquetar-la. Ja sigui per regalar o per guardar al rebost sempre és millor que dugui el nom posat. No fos cosa que en haver passat uns mesos aneu a agafar un pot pensant que és confitura de fraula i resulti que és de tomàtiga. No és que una sigui millor o pitjor que l'altra, però resultaria una mica estrany farcir un pastís amb confitura de cherry, no trobau?


Us he dissenyat dos tipus d'etiquetes: una de grossa per poder enganxar al vidre del pot i i l'altre petita per si el pot es massa petit per poder-hi enganxar res. Com veureu, de les grosses us he fet tres estampats diferents i de les petites l'únic que varia és el color. També us he posat en un costat de les grosses un espai per poder escriure el mes i l'any en que heu fet la confitura. En les petites teniu la part del darrera per poder-ho fer.



Anem amb el material que necessitau i la manera en que jo ho he fet.

Material:

- Pistola de silicona
- Corda prima
- Fil de porc
- Tisores
- Paper kraft
- Etiquetes impreses (les teniu més a baix)
- Retolador negre
- Compàs
- Elàstic
- Culleretes de fusta

Pas a pas:

1- Imprimiu les etiquetes que teniu en les imatges de baix. Us n'he fetes de 4 tipus: unes per les dues confitures que ja hem fet anteriorment (pebre i cherry) i les altres dues per a que pogueu posar vosaltres mateixos el nom que necessiteu (una apostrofada i l'altre sense). Podeu modificar la mesura de les etiquetes amb la impresora. Retallau-les i posau el mes i l'any en que heu empotat la confitura, i el nom en cas que no sigui ni per confitura de pebre ni per la de cherry.


 2- Marcau cercles amb el compàs sobre el paper kraft i retallau-los. Si us queden un poc grossos un cop posats sobre la tapa dels pots es pot retallar una mica amb les tisores.

3- Amb un elàstic aguantau el paper sobre el pot, així no us costarà gens fermar-lo. Donau dues voltes a la tapa amb la corda i fermau ben estretet per just baix del tap del pot. Un cop ben fermat podeu treure l'elàstic. I si heu de retallar una mica el llarg del paper ara és el moment.

4- Posau la silicona calenta amb la pistola pel revers de l'etiqueta i enganxau-la al pot.

5- Si el que voleu posar són les etiquetes petites, heu de fer un forat per poder passar fil de porc per ell i fermar-lo al pot. 

6- Si és per regalar, pot ser us interessa que el pot us quedi una mica més "mono". El que jo he fet ha estat fermar a la tapa, amb fil de porc, una cullereta de fusta de Ca'n Garanya. I quedareu com uns reis!

 Esper que us hagi agradat aquest DIY!


Fins la setmana que ve!

PD: Se m'oblidava! Jo he imprès les etiquetes sobre una cartolina de color cartró. Per això després no m'ha quedat més remei que enganxar-ho amb silicona (també podria haver fet servir "celo" de dues cares, per exemple). Si us voleu estalviar aquest pas, el millor és imprimir les etiquetes sobre paper de ferratina directament.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!