PASTÍS DE XOCOLATA I NATA


De petita sempre vaig estiuejar a Porto Cristo a casa dels padrins. No record estiu sense anar-hi. Allà, de petits, jugàvem tots els veïnats de, més o manco, la mateixa edat. Muntàvem cabanyes amb 4 cadires i 2 teles, l'omplíem de coixins i érem capaços de fer-hi reformes durant tot el capvespre fins a tenir-la al nostre gust. Per suposat, la cabanya quedava desfeta en poc més de 5 minuts quan decidíem començar a jugar-hi. Estius d'infantesa...


A final d'estiu, per suposat, havíem de dir adéu a la casa, i als amics i als veïnats. Feiem (i feim encara) un dinar amb una família de veïnat amb la que sempre han tengut molt bona relació els meus padrins. I demà diumenge serà el dia de l'adéu. Per això, he fet aquest pastís. És una nova combinació d'ingredients (tots bons), a veure si agradarà!


Anem amb la recepta!

Ingredients:

- 200 gr de sucre morè
- 160 gr d'oli d'oliva suau
- 170 gr de farina amb llevat incorporat
- 30 gr de cacau en pols sense sucre
- 1 cullereta de llevat en pols
- 4 ous de talla M
- 4 cullerades de cervesa negra (o 5, sigueu generosos, jo he utilitzat la Guinnes)
- 500 gr de nata
- confitura de gerds

Pas a pas:

1- Mesclau l'oli amb el sucre. En estar ben mesclat afegiu els ous un a un fins a tenir-los tots ben integrats.

2- A part, mesclau la farina, el cacau i el llevat. Afegiu aquesta mescla a la dels ous, l'oli i el sucre. Quedarà una pasta un poc espessa.

3- És el moment d'afegir la cervesa. En aquests moment ja us quedarà una pasta més líquida.

Forn a 180º, uns 20 minuts (si feis servir diferents motlles per fer els pisos). Si feis servir un sol motlle estarà més temps. En punxar-ho amb un escuradents ha de sortir eixut.

4- Muntau la nata. Si afegiu un polsim de sal us quedarà més ferma. En estar pujada afegiu sucre en pols a poc a poc i mesclau amb una espàtula (al gust, depèn de lo dolça que volgueu que quedi). Posau la nata en una màniga pastissera i reservau.

Muntatge:

1- Si no heu fet el pastís per capes, tallau-lo en tres parts.

2- Posau un dels pisos sobre el plat en el que el servireu. Untau-lo amb la confitura de gerds i posau la nata a sobre amb la màniga pastissera. Feis el mateix amb els altres pisos.


Esper que als convidats els agradi, i a voltros també! 

Esper que hageu passat un bon estiu i que la tornada a la rutina no sigui avorrida si no plena de nous reptes i il·lusions!!!


PD: No sé què li passa al meu forn que últimament me puja els pastissos més d'una part de de l'altra. És que no entén que després les fotos me sortiran tortes? Haurem de tenir una conversa seriosa... ;)
PD2: Nota a mi mateixa: la nata no actua igual amb la màniga pastissera que la buttercream, s'ha de tenir en compte, té una textura molt més fluixa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

M'encanta veure comentaris, així que endavant!